James  Martin

Comber sarni


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Comber sarni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

2 kg combru z sarny

6 plasterków pancetty

gałązka tymianku

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie tak dużej, żeby zmieścił się w niej cały comber, rozgrzej na kuchni oliwę. Obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dopraw solą i pieprzem. Obłóż plastrami pancetty. Posyp listkami tymianku. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez godzinę, jeśli lubisz średnio wypieczone mięso, lub dłużej, jeżeli wolisz dobrze wypieczone. Wyjmij z piekarnika, zdejmij plastry pancetty i zachowaj do podania. Mięso musi poleżeć 30 minut zanim pokroisz je w plastry. Podawaj z odparowanym wywarem wołowym i czerwonym winem, galaretką z czerwonych porzeczek oraz placuszkami z ziemniaków i kapusty.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.