Anna Olson

Comber jagnięcy z salsą daktylowo-pistacjową


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Comber jagnięcy z salsą daktylowo-pistacjową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego

1 łyżeczki ziarna kolendry

1½ łyżeczki soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzy

1 łyżeczka mielonej gorczycy

3 łyżki posiekanych listków rozmarynu

2 łyżki oliwy

 

3 combry jagnięce

oczyszczone z tkanki łącznej i nadmiaru tłuszczu

 

 

Przygotowanie:


Upraż kmin i kolendrę na suchej patelni, często potrząsając, aż przyprawy nabiorą intensywnego aromatu (ok. 2 min). Zmiel je w młynku albo utrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe składniki i zmiel / utrzyj na gładką pastę. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Przetnij każdy comber na pół, natrzyj rozmarynową pastą i ułóż w brytfance. Piecz ok. 20 min, aż będzie średnio wypieczony. Odłóż mięso na deskę na 10 min. przed pokrojeniem na porcje.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.