Coleslaw

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Coleslaw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kapusty włoskiej

poszatkowanej

2 marchewki

obrane i pokrojone w słupki

1 łodyga selera naciowego

drobno posiekana

1 czerwona cebula

poszatkowana

2 łyżki kaparów

opłukanych

1 mała garść posiekanej natki

4 łyżki majonezu

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka białego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


W dużym naczyniu połącz kapustę, marchew, seler, czerwoną cebulę, kapary i natkę. Wymieszaj majonez, sok z cytryny i ocet. Dodaj stały dressing do warzyw, dopraw solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Szpinak z malinami i orzechami włoskimi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wietnamska sałatka z kurczaka
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.