Janella  Purcell

Clafoutis ze śliwkami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Clafoutis  ze śliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 śliwek

50 g mąki kukurydzianej

250 g śmietany

2 jajka

2 żółtka

100 g cukru

szczypta proszku do pieczenia

2 krople esencji waniliowej

 

 

Przygotowanie:


Śliwki drylujemy i kroimy na połówki. Formę do pieczenia smarujemy masłem. Układamy w niej śliwki przec

powrót

Podobne przepisy

Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.