Cierpki syrop z limonek

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Cierpki syrop z limonek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 limonki

150 ml wody

50 g cukru

3 limonki

150 ml wody

50 g cukru

25 g mączki skrobiowej arrowroot

 

 

Przygotowanie:


Sok z limonek wlewamy do rondelka, rozcieńczamy wodą, dodajemy cukier, oraz kawałek skórki skrojonej z limonki dla zabarwienia syropu. Mieszamy aż cukier się rozpuści. Syrop zagęszczamy mączką skrobiową, rozpuszczoną w paru łyżkach zimnej wody. Powoli wlewamy roztwór i mieszamy. Zagotowujemy, by sos zgęstniał i odstawiamy do przestygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.