Ciepłe curry

Ciepłe curry
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 10 strączków kardamonu
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka całych goździków
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej w kawałkach
  • 1 łyżka kminu rzymskiego
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgnieść strąki kardamonu płaską częścią noża lub dnem rondla, usunąć ziarna i wyrzucić łuski. Włożyć wszystkie składniki na małą patelnię i wstawić na średni ogień. Ogrzewać, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż mieszanka będzie aromatyczna, 3-5 minut. Zmielić na proszek w młynku do przypraw lub do kawy. Można przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA