Agnieszka Kręglicka

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois


Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pieczeń cielęca

1 żółtko

100 ml oliwy extra vergine

100 ml oleju z pestek winogron lub innego neutralnego w smaku

puszka tuńczyka w oliwie

5 filecików anchois

1 łyżka odsączonych kaparów + więcej do dekoracji

ogórki konserwowe

sól

cukier

pieprz

 

Przygotowanie:

Żółtko zmiksować i stopniowo wlewać oliwę i olej wciąż miksując, aż powstanie sztywny majonez (1 szklanka). Dodać tuńczyka, anchois i kapary, zmiksować na krem. Doprawić do smaku. Cielęcinę upieczoną lub ugotowaną i schłodzoną pokroić w cieniutkie plasterki (powinna być miękka i soczysta). Talerz smarować sosem, na sosie układać plasterki mięsa, ponownie posmarować sosem i ozdobić plastrami konserwowego ogórka i kaparami.

powrót

Podobne przepisy

Jagnięcina mechoui
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Indyk pieczony
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#ZtQCnuAYAQag

18.04.2012 14:02


CYTUJ

mqK8oY <a href="http://kpqpjislmwan.com/">kpqpjislmwan</a>

#tuzoKuMvPtCopQ

18.04.2012 09:17


CYTUJ

KFF47O , [url=http://ikajfwsjexmo.com/]ikajfwsjexmo[/url], http://afodylwxpjws.com/, http://dmhrgoczsexi.com/

#jAmEouspgI

17.04.2012 06:50


CYTUJ

PKZRIo <a href="http://wyufvlmykuch.com/">wyufvlmykuch</a>

#RbODIrnWVXmwGBSXeuF

16.04.2012 17:34


CYTUJ

Hey, that's pwoerful. Thanks for the news.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.