Paul Merret

Cielęce golonki z ratatouille


Przepis z programu Ekonomia gastronomii (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Cielęce golonki z ratatouille
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-3 łyżki oleju roślinnego

2-3 łyżki mąki pszennej

4 cielęce golonki z kością po 300 g

4 szalotki

obrane i posiekane

2 ząbki czosnku

obrane i posiekane

3 dojrzałe pomidory

posiekane

listki z 1 gałązki tymianku

1 gwiazdka anyżu

10 ziaren czarnego pieprzu

375 ml czerwonego wina

1,5 l bulionu wołowego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu. Oprósz duży talerz mąką i obtocz golonki ze wszystkich stron. Obsmaż golonki po 4-5 min z każdej strony, aż się zrumienią. Przełóż je na talerz i odstaw na bok. Do rondla, w którym obsmażały się golonki, dodaj szalotki i czosnek i smaż mies

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pieczona golonka miodowo-piwna
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wołowina w piwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Magiczna pieczeń jagnięca
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.