Gary  Rhodes

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze


Przepis z programu Gary Rhodes w zjednoczonym królestwie smaku (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Ciasto z rabarbarem gotowane na parze
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g rabarbaru

30 g masła

170 g cukru

1 łyżeczka galaretki z czerwonej porzeczki

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar umyć i obrać ze skóry, jeśli jest twarda. Pokroić na kawałki ok. 2 cm. Stopić masło w rondlu, wrzucić rabarbar, zamieszać i smażyć 1 – 2 minuty. Wsypać cukier, zamieszać, doprowadzić do wrzenia i pogotować 2 – 3 minuty. Wmieszać galaretkę, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Murzynek
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Florentynki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Suszone owoce (odc.35)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarty daktylowo-migdałowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.