Ciasto z kassawą

Ciasto z kassawą
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes na Karaibach (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
12

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia blachę o wymiarach 26 cm x 18 cm x 4 cm. Piekarnik rozgrzać do 190°C. W dużej misce wymieszać kassawę, kokos, dynię i bataty. Dodać cukier, cynamon, ekstrakt z wanilii, pieprz i rodzynki. Stopniowo dolewać mleczko kokosowe. Mieszać, aż powstanie gładka masa. Wlać masę do przygotowanej formy. Piec około godziny, aż z wierzchu utworzy się złocista skórka, a ciasto będzie się lekko uginało pod naciskiem. Wybornie smakuje z lodami kokosowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA