Ciasto migdałowe z jabłkami

Ciasto migdałowe z jabłkami
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiel drobno migdały i ksylitol na puder, dołóż proszek do pieczenia.
Jajka ubij i połącz z suchymi składnikami. Dodaj jeszcze trochę wody do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.
Ciasto wyłóż do szklanego lub ceramicznego naczynia posmarowanego kokosowym tłuszczem i ozdób cząstkami jabłek ułożonymi na sztorc. Posyp całość cynamonem.
Zapiekaj minimum 30 minut w temperaturze 150-170º C.
Ciasto powinno urosnąć mniej więcej dwukrotnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA