Jennifer  Paterson

Ciasto malinowo-truskawkowe z bitą śmietaną


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasto malinowo-truskawkowe z bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

340 g świeżych lub mrożonych malin

340 g świeżych truskawek

pokrojonych na plasterki

200 g mąki z dodatkiem środka spulchniającego

30 g zmielonych migdałów

¼ łyżeczki soli

200 g masła

2 łyżeczki cynamonu

85 g drobnego cukru

1 roztrzepane jajko

135 ml mleka

1 łyżka dżemu malinowego

30 g cukru-pudru

140 ml śmietany kremówki

sztywno ubitej

 

 

Przygotowanie:


Przesiej do miski mąkę, migdały, sól i cynamon, utrzyj z masłem, a następnie wymieszaj z cukrem. Dodaj roztrzepane jajko i mleko i zrób kruche, delikatne ciasto jak

powrót

Podobne przepisy

Tarta z szynką, cebulami i pieczarkami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierniczki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rabarbarowe ciasto na oliwie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta ze świeżymi borówkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Słodka kanapka z kremem po włosku i konfiturą z moreli
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto ze śliwkami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.