Ciasto czekoladowe z pekanami

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Ciasto czekoladowe z pekanami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 opakowania gotowych placków kruchego ciasta

½ filiżanki połówek pekanów

2 opakowania gotowej mieszanki do ciasta czekoladowego

woda

jajka

olej

lody waniliowe (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Wymieszaj każde opakowanie gotowej mieszanki czekoladowego ciasta z taką ilością jajek, jaka jest podana na opakowaniu oraz podwójną ilością oleju i wody podanej na opakowaniu (dodatkowy olej i woda sprawią, że ciasto będzie delikatniejsze i bardziej wilgotne). Rozłóż każdą porcję ciasta czekoladowego na gotowych plackach z kruchego ciasta i posyp ołówkami pekanów. Piecz przez 45 do 60 minut. Podawaj z lodami waniliowymi.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe bez mąki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Napoleonki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto marchewkowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pavlova
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.