Marta Dymek

Ciasto cukiniowe z oliwą z oliwek


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie

odsłon: 76

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

⅓ szklanki puree dyniowego

1 szklanka cukru trzcinowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

skórka otarta z połowy pomarańczy

skórka otarta z połowy cytryny

2 szklanki startej cukinii

1 szklanka posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Połączyć suche składniki, następnie ubić mokre składniki, dodać cukinię oraz pistacje i przelać do tortownicy.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Tarta jabłeczna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka moelleux au chocolat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Napoleonki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Baklawa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia arabska
Profiterolki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aga1

postów: 1

14.03.2016 11:00

CYTUJ

A gdzie oliwa z oliwek z tytulu tego przepisu?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.