Marta Dymek

Ciasto cukiniowe z oliwą z oliwek


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie

odsłon: 408

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

⅓ szklanki puree dyniowego

1 szklanka cukru trzcinowego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

skórka otarta z połowy pomarańczy

skórka otarta z połowy cytryny

2 szklanki startej cukinii

1 szklanka posiekanych pistacji

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Połączyć suche składniki, następnie ubić mokre składniki, dodać cukinię oraz pistacje i przelać do tortownicy.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta cytrynowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ekspresowe ciasto czekoladowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Murzynek w czekoladzie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Migdałowe ciasto z serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tort Sachera
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aga1

postów: 1

14.03.2016 11:00

CYTUJ

A gdzie oliwa z oliwek z tytulu tego przepisu?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.