Donna Dooher

Ciastka z topioną czekoladą donny dooher


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z topioną czekoladą donny dooher
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masło do posmarowania foremek

2 łyżki (30 ml) kakao

90 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady

90 g niesolonego masła

90 g cukru

2 jajka

2 żółtka

45 g mąki

 

 

Przygotowanie:


Posmarować okrągłe foremki masłem i oprószyć kakao. Roztopić na parze czekoladę i masło.
Ubić jajka, żółtka i cukier, aż będą jasne i puszyste. Dodać roztopioną czekoladę, wymieszać.
Wsypać mąkę, wymieszać. Napełnić ciastem foremki do ½ wysokości. Wstawić na co najmniej 20 min. (a najlepiej na noc) do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Piec 7 – 9 min. Wierzch będzie spękany, boki upieczone, ale wnętrze – półpłynne. Podawać natychmiast z kawowym kremem angielskim.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Chleb bananowy z białą czekoladą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.23)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto czekoladowe z gęstą polewą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc. 28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto a la pleśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Gniazdka poznańskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.