Anna Olson

Ciastka z toffee i czekoladą


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z toffee i czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 batoników toffee (ok. 350 g)

1 ¼ szklanki mąki

¼ szklanki cukru

½ łyżeczki soli

120g + 50g + 40g masła (w sumie 210 g)

2 łyżki syropu kukurydzianego

2 łyżki wody

1 ½ szklanki czekoladowych guziczków lub gorzkiej czekolady posiekanej na kawałki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić batoniki toffee w zamrażarce na godzinę przed przyrządzaniem ciastek.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Wysmarować masłem i wyłożyć papierem kwadratową foremkę o boku 23 cm.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto z Earl Grey'em
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Rustykalne ciasto z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta tatin z cykorii
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biszkoptowa babka z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
(odc.06) ciasto z serowym nadzieniem na słono
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Tarta jabłkowa z lodami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.