Janella  Purcell

Ciastka z nasionami akacji australijskiej


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z nasionami akacji australijskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g tłuszczu omega

¼ filiżanki miodu

syropu klonowego albo z agawy

100 g płatków owsianych

łyżka nasion akacji australijskiej

100 g posiekanych orzechów makadamii

szczypta soli morskiej

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Tłuszcz z miodem podgrzać w małym rondelku. Wsypać płatki do miski. Dodać nasiona akacji, orzechy i sól. Wlać mieszankę miodową. Wymieszać. Formować niewielkie kulki. Układać na natłuszczonej blasze. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem. Piec przez 15 minut. Ostudzić.

powrót

Podobne przepisy

Gniazdka poznańskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta cytrynowa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Torcik czekoladowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta tatin
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.