Ainsley Harriot

Ciastka włoskie biscottis


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ciastka włoskie biscottis
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

orzechy nerkowca

2 jajka

szczypta soli

125g cukru

150g mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

50g kakao

 

 

Przygotowanie:


Uprażyć orzechy nerkowca na patelni. Wbić jajka do miski, dodać szczyptę soli. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę, dodając cukier po łyżeczce. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać do masy, dodać uprażone orzechy, wymieszać. Ciasto formować w wałki rękoma zmoczonymi w zimnej wodzie. Układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 5 minut w temperaturze 175 stopni, potem jeszcze 15 minut w temperaturze 150 stopni. Wyjąć ciasto, pokroić w grube plastry, a następnie obsuszyć je w niskiej temperaturze w piekarniku lub opiec w tosterze.

powrót

Podobne przepisy

Suflet czekoladowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Napoleonka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Babka savarin z truskawkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.