Ciasteczka z rodzynkami

Ciasteczka z rodzynkami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • łyżeczka masła
  • 100 g miałkiego cukru
  • 100 ml wody
  • 50 g rodzynek sułtańskich
  • 1 torebka herbaty chai
  • 225 g masła
  • 85 g mąki pełnoziarnistej
  • 85 g mielonych migdałów
  • 275 g cukru pudru
  • 6 białek (55 g)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem, herbatą i rodzynkami. Odstawić. Stopić masło. Białka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę i mielone migdały. Wymieszać. Dolać masło. Rozmieszać. Schłodzić ciasto w lodówce. Napełnić foremki. Na wierzchu ułożyć odsączone rodzynki. Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA