Ciasteczka z parmezanem

Ciasteczka z parmezanem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Masło zagnieść z mąką, dodać parmezan i przyprawy. Uformować z ciasta kulę. Przekroić na pół i każdą połowę rozwałkować cienko między dwiema warstwami folii spożywczej. Wyciąć ciasteczka. Przenieść je na lekko natłuszczoną blachę. Każde ciastko posypać odrobiną parmezanu. Piec 10-15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA