Ciasteczka z parmezanem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

125 g zimnego, pokrojonego masła

125 g przesianej mąki pszennej

25 g startego parmezanu plus trochę do posypania ciastek

sól, czarny pieprz i pieprz kajeński

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Masło zagnieść z mąką, dodać parmezan i przyprawy. Uformować z ciasta kulę. Przekroić na pół i każdą połowę rozwałkować cienko między dwiema warstwami folii spożywczej. Wyciąć ciasteczka. Przenieść je na lekko natłuszczoną blachę. Każde ciastko posypać odrobiną parmezanu. Piec 10-15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Mus cytrynowy Á la tort
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ślimak z ciasta filo z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Napoleonki z jeżynami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Morelowa tarta linzer
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.