Anna Olson

Ciasteczka z nadzieniem figowym


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z nadzieniem figowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki liści świeżej mięty

¼ szklanki cukru

2 łyżki miodu

2 łyżki zielonej herbaty

1,5 litra wrzącej wody

gałązki mięty do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Masło pokroić w kostkę i schłodzić. Zmieszać w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodać masło i posiekać, aż powstaną grudki. Dodać jajko i żółtko i wymieszać aż składniki się połączą, wyłożyć na blat i zagnieść ciasto. Uformować ciasto w krążek, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.

powrót

Podobne przepisy

Ćwierćkilogramowe ciasto
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biszkopciki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Kulebiak
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto marchewkowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.