Anna Olson

Ciasteczka z nadzieniem figowym


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z nadzieniem figowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki liści świeżej mięty

¼ szklanki cukru

2 łyżki miodu

2 łyżki zielonej herbaty

1,5 litra wrzącej wody

gałązki mięty do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Masło pokroić w kostkę i schłodzić. Zmieszać w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodać masło i posiekać, aż powstaną grudki. Dodać jajko i żółtko i wymieszać aż składniki się połączą, wyłożyć na blat i zagnieść ciasto. Uformować ciasto w krążek, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z truskawkami i rabarbarem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Tostowe ciasto owocowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Tarta tatin z jabłkami i kruchym ciastem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.