Ciasteczka z groszkami czekoladowymi

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ciasteczka z groszkami czekoladowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

170 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¼ łyżeczki soli

115 g masła

200 g brązowego cukru

1 łyżka syropu kukurydzianego

1 jajo

1 łyżeczka wanilii

1 miarka groszków czekoladowych



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstaw. W mikserze utrzyj zimne masło i cukier na gładką masę. Dolej syrop kukurydziany, jajo i wanilię. Dokładnie utrzyj. Dosypuj stopniowo suche składniki, aż powstanie gładka masa. Dodaj groszki i wymieszaj łyżką.

Porcje ciasta nakładaj łyżką na posmarowaną tłuszczem blachę. Lekko rozpłaszcz palcami. Pozostaw dużo miejsca między ciasteczkami, bo urosną. Piecz dokładnie 12 minut. Przez 2 minuty schładzaj na blasze, potem zdejmij i wystudź.



Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Brownie z bananami
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Kulebiak
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tort daktylowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.