Ciasteczka z chili, figami i kakao

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z chili, figami i kakao
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka suszonych fig moczonych przez kilka godzin w soku z pomarańczy

1 filiżanka surowego kakao

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo nasiona z 1 laski wanilii

pół filiżanki surowego kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

Figi odcedzić (płyn zachować). Rozdrobnić w blenderze na gładką masę razem z kakao, pieprzem i wanilią. Uformować niewielkie kulki, obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Pieróg z brzoskwiniami i sosem z chardonnay
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placek brzoskwiniowo-malinowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Napoleonka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Czekoladowe ciasto kladdkaka
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Babeczki z polewą z białej czekolady
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.