Ciasteczka migdałowe

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Ciasteczka migdałowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Ciasto:

150g mąki

75g masła

75g cukru

2 żółtka

starta skórka z 1/2 cytryny

50g migdałów bez skórki

 

 

Przygotowanie:


Lekko prażymy migdały w piekarniku (również te na nadzienie) i drobniutko siekamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, kawałki masła, startą skórkę pomarańczową, posiekane migdały i żółtka jaj. Koniuszkami palców szybko wyrabiamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy przynajmniej na 30 minut do najcieplejszej części lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Morelowa tarta linzer
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Strudlowe ciastka śliwkowe na sposób friulański
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tarta truskawkowa z arcydzięglem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kukurydziana szarlotka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.