Bill Granger

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2/3 filiżanki brązowego cukru

kilka łyżek masła

1/3 szklanki masła orzechowego

jajko

łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub parę kropli esencji waniliowej)

1 1/3 filiżanki mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

100g mlecznej czekolady

 

 

Przygotowanie:


W misce zmiksować cukier z masłem orzechowym na puszystą masę, dodać jajko i ekstrakt waniliowy i dalej miksować. Przesiać do miski mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wrzucić pokrojoną na kawałeczki czekoladę, wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem układać łyżką porcje ciasta, spłaszczyć widelcem, oprószonym mąką. Piec 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Tarta jabłeczna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Churros, hiszpańskie pączki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Tarta tatin z jabłkami i kruchym ciastem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe ciasteczka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta z szynką, cebulami i pieczarkami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 78

12.05.2017 09:05

CYTUJ

mhm pycha :D idealne ciasteczka do popołudniowej kawy :) koleżanka mi ostatnio powiedziała, że do kruchego ciasta zaczęła dodawać mąki krupczatki szymanowskiej i, że faktycznie ciasto smakuje lepiej, może i ja wypróbuje :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.