Bill Granger

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ciasteczka arachidowo-czekoladowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2/3 filiżanki brązowego cukru

kilka łyżek masła

1/3 szklanki masła orzechowego

jajko

łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub parę kropli esencji waniliowej)

1 1/3 filiżanki mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

100g mlecznej czekolady

 

 

Przygotowanie:


W misce zmiksować cukier z masłem orzechowym na puszystą masę, dodać jajko i ekstrakt waniliowy i dalej miksować. Przesiać do miski mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wrzucić pokrojoną na kawałeczki czekoladę, wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem układać łyżką porcje ciasta, spłaszczyć widelcem, oprószonym mąką. Piec 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C.

powrót

Podobne przepisy

Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta owocowa ,,tutti  fruti,,
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto migdałowe z jabłkami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Ciastka chaussons aux pommes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sernik na zimno z malinami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

12.05.2017 09:05

CYTUJ

mhm pycha :D idealne ciasteczka do popołudniowej kawy :) koleżanka mi ostatnio powiedziała, że do kruchego ciasta zaczęła dodawać mąki krupczatki szymanowskiej i, że faktycznie ciasto smakuje lepiej, może i ja wypróbuje :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.