Chutney z wiśni i pinot noir

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Chutney z wiśni i pinot noir
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

240 g suszonych wiśni

480 ml pinot noir

100 g brązowego cukru

1 obrana i drobno posiekana czerwona cebula

2 łyżki tartego, świeżego imbiru

szczypta soli

120 ml octu z czerwonego wina

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki do rondelka i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj, aby odparować płyn i pogłębić aromat składników. Gdy większość płynu odparuje, a chutney zgęstnieje, jest gotowe. Przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Mus jabłkowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Śliwki w occie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Papryka faszerowana fetą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kandyzowana skórka pomarańczy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Galaretka malinowa z kokosem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.