Lucinda Scala  Quinn

Chutney z papai


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne

Chutney z papai
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 papaje

obrane

wypestkowane i pokrojone w dużą kostkę

1 kolczoch jadalny

obrany

bez pestki

pokrojony w dużą kostkę (można zastąpić ogórkiem)

½ czerwonej papryki

pokrojone w drobną kostkę

¼ limonki

drobno pokrojonej

1 łyżeczka startego świeżego imbiru

2 łyżeczki gruboziarnistej soli

1½ szklanki cukru

1 szklanka octu

¾ szklanki wody

 

 

Przygotowanie:


Umieścić wszystkie składniki chutneyu w garnku i gotować 2 godziny na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia i wkładać gorący do wyparzonych słoików.

powrót

Podobne przepisy

Sosy do gotowanych ziemniaków
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.