Anna Olson

Chutney z mango


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska

Chutney z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki mango

obranego i pokrojonego w niedużą kostkę

½ szklanki drobno posiekanej cebuli

½ szklanki złocistego cukru trzcinowego

3 łyżki białego octu winnego

1 łyżka drobno startego świeżego imbiru

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki soli selerowej

3 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty

skórka otarta z 1 pomarańczy

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj wszystkie składniki w rondlu i podgrzewaj, aż cebula będzie miękka, a płyn odparuje. Zdejmij garnek z ognia, dodaj posiekaną miętę i odstaw do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Kiszona kapusta
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania wegańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kiszone cytryny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chutney ze świeżych i suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Konfitura z cebuli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura z żurawin
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.