Agnieszka Kręglicka

Chutney z kolendry


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

spory pęk świeżej kolendry

2-3 łyżki prażonych orzechów ziemnych

1 cm korzenia imbiru

2 ząbki czosnku

konserwowa papryka jalapeno

sól

cukier

sok z limonki

 

Przygotowanie:

Korzeń imbiru i czosnek posiekać. Do malaksera wrzucić kolendrę, dodać sok z cytryny, jalapeno, imbir i czosnek, zmiksować na gładko. Dodać orzeszki i zmiksować aż będą grubo pokruszone, ale widoczne w fakturze. Doprawić do smaku. Najlepiej przygotowywać na świeżo, tuż przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.