Chutney z kokosa i kolendry

Chutney z kokosa i kolendry
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 200 g świeżego startego kokosa lub wiórków kokosowych
  • 2 zielone chilli
  • pęczek kolendry
  • 0,5 pęczka mięty
  • sok z limonki
  • sól do smaku
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki
  • 1 mała cebula

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kokosa, chilli, sok z limonki, kolendrę, mleko kokosowe i miętę wrzucić do malaksera i zmiksować. Nasiona czarnuszki uprażyć i połączyć z pastą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA