Chutney z czerwonej cebuli z miodem i czerwonym winem

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Chutney z czerwonej cebuli z miodem i czerwonym winem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 duże czerwone cebule

2 łyżki octu balsamicznego

3 łyżki czerwonego wina

1 łyżka miodu

tymianek suszony (pół płaskiej łyżeczki)

1 łyżka oleju rzepakowego

2 łyżki cukru

szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka, cukier skarmelizować na patelni, dodać olej oraz cebulę, zamieszać i smażyć na małym ogniu. Gdy zmięknie dodać ocet, wino, miód i sól.
Zredukować do pożądanej konsystencji. Doprawić pieprzem.
Przełożyć do słoiczka i zapasteryzować.

powrót

Podobne przepisy

Bigos
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Galareta z sandaczem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rumtopf
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.