Jola Słoma

Chutney śliwkowy


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Chutney śliwkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/2 kg śliwek np. węgierek

10 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki kwiatów lawendy

1 łyżeczka kolendry

5 ziaren ziela angielskiego

1 łyżeczka curry

2 łyżki oleju

1/2 łyżeczki soli

 

 

Przygotowanie:


Kolendrę i ziele angielskie wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dorzucamy pokrojone śliwki, cukier i curry. Smażymy cały czas mieszając, aż śliwki puszczą sok. Dodajemy lawendę i solimy. Dusimy, aż śliwki się rozpadną.

powrót

Podobne przepisy

Pasta jajeczna
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smalec wegański
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.