Claire Robinson

Chutney owocowy


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Chutney owocowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

1 miarka soku z granatów

2 miarki wody

1½ miarki suszonych moreli

1 ½ suszonych wiśni

kilka torebeczek indyjskiej aromatyzowanej herbaty

1 miarka prażonych owoców pekan



Przygotowanie:

Sok z granatów przelewamy do rondla i podgrzewamy. Dolewamy 2 miarki wody. Dodajemy suszone morele, wiśnie torebki herbaty i posiekane orzechy pekan. Doprawiamy odrobiną soli. Gotujemy do miękkości.



powrót

Podobne przepisy

Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.09)chutney z pieczarek i rodzynek
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

zygmunt0021

postów: 1

10.10.2012 22:25

CYTUJ

jedna miarka to:pojemnościowo,wagowo,objętościowo-ile?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.