Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

24 suszone śliwki bez pestek

24 uprażone migdały

12 cienkich plasterków boczku

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 230°. Nadziać śliwki migdałami. Przeciąć paski boczku na pół i owijać śliwki. Ułożyć na blasze i zapiekać przez ok. 10 min (raz obrócić), aż boczek będzie chrupki. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.