Chrupiące krakersy z kremem „burratina”

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki na 500 g krakersów

500 g maki pszennej (typ 480)

50 g smalcu

200-250 g wody

25 g drożdży piwnych

12 g soli

 

 

Przygotowanie:


Przesiewamy mąkę, formujemy kopczyk, do środka dodajemy rozkruszone drożdże piwne, dolewamy niewielką ilość wody, rozpuszczamy, dodajemy smalec, mieszamy z niedużą ilością mąki, następnie dosypujemy sól i pozostałą wodę. Wyrabiamy ciasto około 10 minut, aż będzie gładkie i jednolite, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-45 minut. Przy użyciu maszynki do makaronu robimy bardzo cienkie płaty z ciasta; na posmarowanej oliwą blasze układamy płaty i smarujemy oliwą oraz posypujemy solą; radełkiem kroimy ciasto w skośne paski lub inne kształty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° Celsjusza 10-12 minut.

powrót

Podobne przepisy

Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.