Chrupiące krakersy z kremem „burratina”

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki na 500 g krakersów

500 g maki pszennej (typ 480)

50 g smalcu

200-250 g wody

25 g drożdży piwnych

12 g soli

 

 

Przygotowanie:


Przesiewamy mąkę, formujemy kopczyk, do środka dodajemy rozkruszone drożdże piwne, dolewamy niewielką ilość wody, rozpuszczamy, dodajemy smalec, mieszamy z niedużą ilością mąki, następnie dosypujemy sól i pozostałą wodę. Wyrabiamy ciasto około 10 minut, aż będzie gładkie i jednolite, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-45 minut. Przy użyciu maszynki do makaronu robimy bardzo cienkie płaty z ciasta; na posmarowanej oliwą blasze układamy płaty i smarujemy oliwą oraz posypujemy solą; radełkiem kroimy ciasto w skośne paski lub inne kształty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° Celsjusza 10-12 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.