Chrupiące ciasteczka – brandy snaps

Chrupiące ciasteczka – brandy snaps
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 50 gramów masła, pokrojonego
  • ½ szklanki miękkiego, brązowego cukru
  • 3 łyżki „złotego” syropu
  • ½ szklanki mąki
  • ½ łyżeczki mielonego imbiru
Do podania (opcjonalnie):

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C z termoobiegiem. Trzy blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Masło, cukier, „złoty” syrop połączyć w garnku i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż wszystko się rozpuści. Odstawić na 5 minut.

Po przestudzeniu dodać mąkę i imbir, wymieszać. Nakładać po łyżeczce na przygotowane blachy. Zostawiać dużo miejsca wokół. Piec 5 minut, aż zaczną bulgotać i nabiorą złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. Jeśli przestaną być plastyczne, wstawić na minutę do piekarnika. Przechowywać w hermetycznym pojemniku, przedzielone papierem do pieczenia. Podawać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA