Annabel  Langbein

Chrupiąca sałatka z sałatą rzymską


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Chrupiąca sałatka z sałatą rzymską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 główki sałaty rzymskiej

2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

1 drobno posiekana dymka

2 pomarańcze

½ szklanki uprażonych płatków migdałowych



dressing:

½ szklanki majonezu

2 łyżki wody

sól i pieprz do smaku



opcjonalnie:

2-3 pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki



Przygotowanie:

Sałatę umyć, liście porwać na kawałki, ułożyć w dużej misce. Posypać natką i dymką. Pomarańcze obrać usuwając albedo. Miąższ wyciąć małym, ostrym nożem spomiędzy skórek lub pokroić owoce na cienkie plasterki. Ułożyć na sałacie. Posypać migdałami. Składniki dressingu wymieszać. Skropić nim sałatę. Dodać rzodkiewkę. Wymieszać, podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.