Lucinda Scala  Quinn

Chrupiąca sałata rzymska


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Chrupiąca sałata rzymska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 główki sałaty rzymskiej

3 marchewki

pokrojone w cienkie wstążki

20 dag rzodkiewki

pokrojonej w cienkie plasterki

1 mała czerwona cebula

pokrojona w cienkie plasterki

2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

2 łyżki octu z czerwonego wina

1 łyżeczka soli

¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Liście sałaty opłukać, osuszyć. Włożyć do miski, dodać marchewkę, rzodkiewkę i cebulę. Przed podaniem polać oliwą, octem posypać solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.