Chrupiąca okra z kokosem

Przepis z programu Floyd w Indiach odc. 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chrupiąca okra z kokosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

okra

olej kokosowy

świeży imbir

masala: miąższ kokosa

chilli

kmin rzymski

liście curry

 

 

Przygotowanie:


W oleju kokosowym przesmażyć okrę z imbirem. Kiedy okra będzie miękka, dodać przygotowaną wcześniej masalę oraz, po chwili, liście curry. Wymieszać, podgrzać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kluski z bryndzą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryż zapiekany z kapustą pekińską, groszkiem i imbirem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.