Anjum  Anand

Chrupiąca kapusta


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chrupiąca kapusta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oleju musztardowego lub innego oleju roślinnego

¾ łyżeczki nasion gorczycy

¾ łyżeczki nasion czarnuszki

2 suszone czerwone papryczki chilli

w całości

1 łyżeczka soczewicy

1 łyżka orzeszków ziemnych

posiekanych

10 liści curry

½ dużej białej kapusty

drobno poszatkowanej

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona gorczycy i czarnuszki. Dodać papryczki, soczewicę i orzeszki. Smażyć jeszcze minutę, aż soczewica zmieni kolor. Dodać liście curry i kapustę, posolić. Smażyć, często mieszając, około 10 minut, aby kapusta pozostała jędrna i chrupka. Przed podaniem usunąć papryczki.

powrót

Podobne przepisy

Buraczki z pomarańczami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Smażone pomidory
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.