Claire Robinson

Chrupiąca brukselka


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Chrupiąca brukselka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 grube plastry boczku

brukselka

2 jabłka Granny Smith

kilka orzechów włoskich

 

 

Przygotowanie:


Boczek kroimy na małe paseczki. Pieczemy je na blasze przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Odcinamy głąby z brukselki i przekrawamy każdą główkę na pół. Po 10 minutach zdejmujemy boczek z blachy i osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Na pozostały na blasze tłuszcz wykładamy brukselkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem i pieczemy przez 20 minut w tej samej temperaturze co boczek. Prażymy na patelni obrane z łupin orzechy. Oczyszczamy jabłka z gniazd nasiennych i kroimy je w grubą kostkę. Upieczoną brukselkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jabłka, orzechy i usmażone paseczki boczku.

powrót

Podobne przepisy

Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

OLOWIESZOWA

postów: 1

12.01.2013 10:58

CYTUJ

Całkiem sympatyczna prowadząca i bardzo proste, smaczne przepisy, chyba #Marienka miała kiepski dzień...;-)

mikela

postów: 1

09.10.2011 18:46

CYTUJ

bardzo dziwne spostrzeżenia??? fajna kobietka, przystępne łatwe przepisy co świadczy suma głosów.ja polecam w szczególności sorbet z ananasa i fasolkę z pleśniowym.a wydaje mi się ,ze się nie podnieca ale lubi to co robi a o to chodzi aby pasję łączyć z pracą

#Marienka

02.10.2011 12:51


warszawa

CYTUJ

koszmarna kobieta,
ciezko sluchac jak pokazuje co robi
podnieca sie jakos tak dziwnie jak cokolwiek robi
nawet sie nie chce gotowac tego co ona robi bo irytuje samo patrzenie na jej wieczna i jakas w sumie sztuczna ekscytacje

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.