Chrupiąca aromatyczna kaczka

Przepis z programu Ideał
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Chrupiąca aromatyczna kaczka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kacze udka

najlepiej z hodowli ekologicznej

ze skórą

75 g skrobi kukurydzianej

olej arachidowy do głębokiego smażenia

szczypta suszonych płatków czerwonej chili

 

 

Przygotowanie:


Włóż kacze udka do plastikowej torebki strunowej wraz z wszystkimi składnikami marynaty. Zamknij, dobrze obtocz mięso w przyprawach i włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

powrót

Podobne przepisy

Medaliony z indyka z ananasem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grillowane przepiórki z purée i sosem Porto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Duszona jagnięcina z groszkiem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

pelo

postów: 1

10.12.2012 22:44

CYTUJ

Przepis w telewizji fajnie wyszedł .
W praktyce trochę inaczej .
pomyłki :np.75 g skrobi kukurydzianej - niżej :Pokrój mięso na kawałki wielkości kęsa i obtocz w skrobi ziemniaczanej.
Co mam zrobić pali mi się skóra w oleju ??

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.