Chowder z wędzonym łupaczem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Chowder z wędzonym łupaczem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g wędzonego dorsza albo łupacza

liść laurowy

łyżka oliwy

łyżka tłuszczu Omega

drobno posiekana cebula

drobno posiekany por

2 pokrojone łodygi selera

ziarna z jednej kolby kukurydzy

3 pokrojone ziemniaki

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżeczki świeżego albo pół łyżeczki suszonego tymianku

filiżanka mleka sojowego

filiżanka bulionu rybnego

500 ml wody

sól morska

pół filiżanki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rybę włożyć do głęb

powrót

Podobne przepisy

Krupnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.