Ainsley Harriot

Chowder z chorizo


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Chowder z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg miękkiego chorizo

najlepiej gatunku rosario

kilka ząbków czosnku

duża cebula

por

kilka dużych ziemniaków

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 litr bulionu z kostki warzywnej

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W garnku na oliwie poddusić na złoto pokrojony czosnek i cebulę, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i pora, pokrojonego na kawałki. Wsypać pieprz kajeński i dolać bulion. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut, dodać chorizo pokrojone na dość grube kawałki. Gotować kolejne 5-7 minut, posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.