Ainsley Harriot

Chowder z chorizo


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Chowder z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg miękkiego chorizo

najlepiej gatunku rosario

kilka ząbków czosnku

duża cebula

por

kilka dużych ziemniaków

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 litr bulionu z kostki warzywnej

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W garnku na oliwie poddusić na złoto pokrojony czosnek i cebulę, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i pora, pokrojonego na kawałki. Wsypać pieprz kajeński i dolać bulion. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut, dodać chorizo pokrojone na dość grube kawałki. Gotować kolejne 5-7 minut, posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gulasz z dziczyzny
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.