Agnieszka Kręglicka

Chorizo w czerwonym winie


Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Chorizo w czerwonym winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g cienkich kiełbasek chorizo

2-3 cebule pokrojone w kostkę

1 gałązka rozmarynu

1 listek laurowy

5 łyżek oliwy

czerwone wino

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki
(ok. 2,5 cm dł.). Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Tłuszcz wytopiony po smażeniu można po zastygnięciu zebrać z wierzchu i używać do smażenia innych dań. Znakomicie się do tego nadaje.

powrót

Podobne przepisy

Schab po węgiersku
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kokosowe curry ze sri lanki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia lankijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.