Gieno Mientkiewicz

Chłodnik pikantny


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Chłodnik pikantny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 litr naturalnego jogurtu

½ litra kwaśnej śmietany 18%

15 dag sera Lazur Błękitny

5 dag gotowanej wędzonej szynki

1 spory świeży ogórek

1 świeża czerwona papryka

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka siekanego koperku

2 gotowane jaja

sól, pieprz

Przygotowanie:

Opalić paprykę, włożyć do papierowej torebki, aby zaparowała i obrać ze skórki, ogórka obrać, czosnek, koper – wszystko posiekać. Szynkę pokroić w pasemka. Jajko pokroić w ósemki.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Pappa al pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa śledziowa z orzechami i jabłkiem na zimno
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Śledzie
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.