Tomasz Jakubiak

Chłodnik ogórkowy z migdałami i tatarem z pstrąga z bakaliami


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 3856

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Chłodnik:

2 kg świeżych gruntowych ogórków

2 limonki

5 łyżek płatków migdałowych

1/2 puszki mleka kokosowego

sól

kilka listków swieżej mięty

Tatar z pstrąga:

3-4 filety z pstrąga

2 limonki

2 łyżki oliwy z oliwek

4 suszone śliwki

łyżka suszonej żurawiny

3 suszone figi

 

Przygotowanie:

Ogórki obierz i usuń z nich gniazda nasienne. Warzywa posól i poczekaj, aż puszczą sok. Na patelni upraż migdały. Przestudzone migdały zmiksuj. Dodaj do nich ogórki, mleko kokosowe, sok z limonki, sól i miętę. Wszystkie składniki zmiksuj. Chłodnik wstaw do lodówki. Filety z pstrąga posiekaj. Dodaj do nich sok z limonki i oliwę z oliwek. Suszone owoce posiekaj i dodaj do zamarynowanej ryby. Chłodnik podawaj z tatarem z pstrąga. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion z pulpetami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.