Tomasz Jakubiak

Chłodnik ogórkowy z migdałami i tatarem z pstrąga z bakaliami


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 3947

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Chłodnik:

2 kg świeżych gruntowych ogórków

2 limonki

5 łyżek płatków migdałowych

1/2 puszki mleka kokosowego

sól

kilka listków swieżej mięty

Tatar z pstrąga:

3-4 filety z pstrąga

2 limonki

2 łyżki oliwy z oliwek

4 suszone śliwki

łyżka suszonej żurawiny

3 suszone figi

 

Przygotowanie:

Ogórki obierz i usuń z nich gniazda nasienne. Warzywa posól i poczekaj, aż puszczą sok. Na patelni upraż migdały. Przestudzone migdały zmiksuj. Dodaj do nich ogórki, mleko kokosowe, sok z limonki, sól i miętę. Wszystkie składniki zmiksuj. Chłodnik wstaw do lodówki. Filety z pstrąga posiekaj. Dodaj do nich sok z limonki i oliwę z oliwek. Suszone owoce posiekaj i dodaj do zamarynowanej ryby. Chłodnik podawaj z tatarem z pstrąga. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Botwinkowe bliny
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem z selera naciowego z serem camembert
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Zupa ziemniaczana
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.