Annabel  Langbein

Chipsy z kukurydzianych tortilli


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Chipsy z kukurydzianych tortilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 świeżych tortilli kukurydzianych

1 łyżka neutralnego w smaku oleju

1 łyżeczka soli w płatkach

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 150°C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.

Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.

powrót

Podobne przepisy

Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.