Chińskie pierożki yum cha

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Chińskie pierożki yum cha
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso mielone – duża łyżka na pierożek

krewetki – 2 na pierożek

kleisty ryż

ciasto na pierożki z azjatyckiego supermarketu

 

 

Przygotowanie:


Możesz kupić okrągłe lub kwadratowe ciasto na pierożki, obydwa się nadają. Możesz je nadziać dowolnymi składniami. Ja zamierzam użyć mięsa, krewetek, ryby i chińskiej specjalności – kleistego ryżu, ja lubię taki zapakowany w liście bananowca. Więc do roboty!
Posyp trochę mąki na drewnianą deskę lub blat, żeby ciasto nie przywierało. Weź kawałek ciasta i połóż je na desce. Teraz dodaj nadzienie, na środku ciasta połóż dwie krewetki. Brzegi ciasta posmaruj wodą.
Zwiń! Przyciśnij do siebie brzegi, możesz użyć widelca. I oto... idealny pierożek! Teraz włóż pierożek do bambusowego parownika. Używając różnych składników nadziej resztę pierożków. Poproś mamę lub tatę, aby umieścił parownik na rondlu z gotującą się wodą. Popatrz na parę. Gotuj je na parze przez 10-15 minut. Jedzenie gotowane na parze jest bardzo zdrowe. Kiedy pierożki będą już gotowe, zjedz je od razu. Są bardzo gorące i pyszne, są dobre z sosem sojowym.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone pierogi z kaszą i miętą w sosie jogurtowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Argentyńskie pierożki z wołowiną
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Ravioli z karczochami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Cebulowe empanadas
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.